ALLEEN VANDAAG NOG! PINKSTER SALE: Bespaar 10% op het gehele assortiment - zelfs op afgeprijsde producten - met de code HOLY10

brand teaser image

In 6 stappen naar jouw fotoboek.

Stap 1: bedenk een concept voor je fotoboek

Je kunt natuurlijk altijd vertrouwen op je eigen ogen en direct met onze fotoboek-designer aan de slag gaan. Toch raden wij je aan om van tevoren een concept vast te leggen. Zo bespaar je later tijd wanneer je een fotoboekformaat en het aantal pagina’s moet kiezen. Stel jezelf van tevoren eerst de volgende vragen:

 • Wat is het thema van het fotoboek? Wat is het thema van het fotoboek? Wil je een dag of een gebeurtenis vastleggen? Of is het fotoboek speciaal voor een persoon? Het thema bepaalt in zekere zin het ontwerp en het aantal pagina’s van je fotoboek.
 • Hoeveel tekst wil ik toevoegen? Door (veel) tekst toe te voegen heb je minder plek voor foto’s op de pagina. Je kunt ervoor kiezen om je fotoboek van meer bladzijdes te voorzien of je foto’s te verkleinen. Tevens is het belangrijk dat de tekst goed leesbaar is; het lettertype en de lettergrootte spelen hierbij een grote rol.
 • Wat is de volgorde van mijn fotoboek? Chronologisch, thematisch, per plaats of persoon? Bepaal van tevoren de rode draad van je fotoboek, dit maakt het makkelijker om je fotoboek te ontwerpen. Wil je je foto’s op een chronologische volgorde vastleggen? Maak dan gebruik van de tool van MYPOSTER: hiermee worden je foto’s in één klik volgens opnamedatum worden gesorteerd. Zo bespaar je tijd!
 • Welk formaat en welke kwaliteit krijgt mijn fotoboek? Bij MYPOSTER kun je kiezen uit Premium- en Classic fotoboeken. De premium variant bevat echt fotopapier; hiermee laat je jouw foto’s stralen! Bij de Classic variant worden je foto’s op premium papier afgedrukt, dit papier is erg geschikt voor leuke snapshots. Bij beide fotoboekvarianten zijn er diverse mogelijkheden qua cover, formaat, binding en het aantal pagina’s. Het is een goed idee om de mogelijkheden van onze fotoboeken te bekijken, voordat je start met het ontwerp.
 • Hoe wil ik mijn fotoboek presenteren? Kies tussen een hoogwaardig Premium fotoboek met hardcover, een handig fotoboekje met softcover, of een Classic fotoboek. Draait het fotoboek om een speciale gebeurtenis of persoon? Pas hier dan je ontwerp op aan.
Het maakt niet uit hoeveel pagina's je fotoboek heeft: het is altijd een bijzondere manier om je herinneringen voor altijd te bewaren.

Het maakt niet uit hoeveel pagina's je fotoboek heeft: het is altijd een bijzondere manier om je herinneringen voor altijd te bewaren.

MYPOSTER fotoboek

Maak jouw perfecte fotoboek. Bewaar jouw persoonlijke belevenissen of geef een uniek fotoboek cadeau.

Maak nu je fotoboek!

Stap 2: bepaal het aantal pagina’s

Het thema van je fotoboek bepaalt in zekere zin het aantal pagina’s dat je nodig hebt. Hierbij een paar handige tips:

 • Een reis vastleggen: professionals raden per tussenstop aan een of een dubbele pagina te plannen.
 • Feesten en gebeurtenissen vastleggen: denk aan het verloop en organiseer de pagina’s op deze manier.
Hoe zorg je voor genoeg afwisseling in je fotoboek? Zorg dat je wat extra pagina’s toevoegt voor sfeerbeelden of landschappen.

Stap 3: bedenk de vormgeving

Nadat je het aantal pagina’s hebt bepaald, kun je beginnen met het sorteren van je foto’s. Op deze manier ontdek je welke afbeeldingen goed bij elkaar passen, en of er voldoende plaats is voor de tekst of cliparts. Met de MYPOSTER-tools kun je je foto’s met een klik vergroten of verkleinen, bijsnijden of de richting veranderen.

Stap 4: voeg bijschriften toe

Het is belangrijk om voldoende afstand te houden tussen de afbeeldingen en de teksten. Dit zorgt namelijk voor rust op de pagina’s en focus op de gebeurtenissen.

Het lettertype van de tekst speelt ook een belangrijke rol; dit bepaalt namelijk de leesbaarheid van de tekst en de sfeer van het fotoboek.

Het is van belang dat het bijschrift de afbeelding niet overschaduwd. Het oogt ook prettig als het lettertype en de kleur past bij de foto’s. Als het op een pagina te krap wordt, dan kun je het formaat van je fotoboek vergroten of extra pagina’s toevoegen.

Stap 5: kies de lay-out en achtergrond

Bij de keuze van de juiste lay-out, de indeling van de pagina’s en de geschikte achtergrond voor je fotoboek word je ondersteunt door de tools van MYPOSTER. Je kunt vervolgens zelf spelen met de elementen door ze te wisselen, verwijderen of dupliceren. Het is belangrijk dat de lay-out past bij het thema van het boek. Een retrodesign past goed bij familieverhalen, een zomerthema benadrukt perfect je vakantie-ervaringen. Je kunt eveneens een kleur als achtergrond vastleggen en de rest zelf bepalen. Deze aanpak biedt nog meer mogelijkheden:

Een fotoboek is één van de beste manieren om je mooiste momenten eindeloos te herbeleven.

Een fotoboek is één van de beste manieren om je mooiste momenten eindeloos te herbeleven.

 • Neutrale nuances zoals zwart, wit of grijs lichten de kleuren van je foto’s op.
 • De cover van het fotoboek kun je van de eerste tot de laatste pagina ontwerpen met eenzelfde kleur in diverse tinten – dit geeft vooral een leuk effect voor fotoboeken die in chronologische volgorde zijn samengesteld.
 • Snijd foto’s bij in een extreem protret- of landschapsformaat. Of snijd foto’s in de vorm van een puzzel. De opties zijn eindeloos!
 • Geef mooie foto’s extra veel aandacht; plaats deze op één pagina zonder andere foto’s.
 • Gebruik een foto met weinig details als achtergrond voor de fotoboekpagina en zet overeenkomstige detailfoto’s op de voorgrond.
 • Laat je inspireren door glossy tijdschriften, modetijdschriften en geïllustreerde boeken.

Stap 6: ontwerp een unieke fotoboekcover

Laat je creativiteit de vrije loop bij het ontwerpen van jouw fotoboekcover. Deze tips van de fotoboek experts helpen je hopelijk op weg voor het maken van de perfecte cover:

 • Kies een grote foto die de inhoud van je fotoboek weerspiegelt.
 • Kies voor detailopnames of een leuke combinatie van scherpe en onscherpe foto’s.
 • Wil je het spannend houden? Kies dan voor een fotodetail dat niet gelijk verraadt waar het fotoboek over gaat.

Zoek je nog meer tips en tricks van de professionals voor jouw fotoboek? Bekijk dan snel onze andere artikelen voor het maken van het perfecte trouwboek, en het kiezen van de perfecte fotoboektitel!

MYPOSTER fotoboekgids

Zó maak je het perfecte trouwboek

Ontwerp een gepersonaliseerd trouwfotoboek en vertel jullie liefdesverhaal met prachtige foto’s in hoge kwaliteit. Wij verklappen je stap voor stap hoe je van je trouwboek met behulp van de juiste tools een onvergetelijke herinnering maakt.

Meer...

Zo kies je dé titel voor je trouw-, baby- of vakantiefotoboek!

Voor een bruiloft, geboorte of simpelweg je laatste vakantie: de titel van je fotoboek is de helft van het werk: het is bedoeld om nieuwsgierig te maken, verder te doen bladeren - en je mooiste momenten te herleven.

Meer...

Wij houden van wat we doen.

MYPOSTER geeft 100% tevredenheidsgarantie: we garanderen een grote glimlach bij het ontvangst van je bestelling!

Maak kennis met ons